MisiekWAW, wiesz mój znajomy jest tego samego zdania co ta reporterka , zawsze mówi : aa bo widziałem wypadek i gdyby baba nie miała pasów to by żyła , no dobra ale ile takich przypadków jest 1 /50 ? Dlatego zawsze zapinam (pasy) :diabelski_usmiech
Czy lubimy zapinać pasy?
Zwiń
X
-
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
-
Zawsze zapięte i takie same wymagania jeżeli chodzi o pasażerów. Córka zawsze w foteliku. Doświadczenie parę lat wstecz. Gdybym nie miała zapiętych pasów to bym prawdopodobnie szybę wybiła głową chociaż prędkość wynosiła tylko 60km/h. A tak to pasy zaciśnięte odbite na ciele przez kilka dni, ale wszyscy w całości bez dodatkowych uszkodzeń.
Dorosły jak chce to może jechać bez, bo rozum swój ma i powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji , ale ograniczeni są Ci co dzieci wożą bez fotelików czy zapiętych pasów.
Komentarz
-
dołączam się z tym, że nie ważna odległość - czy 10m czy 2000 km, pas się może przydać... Zatem zawsze zapinam pasy :!:
Komentarz
-
Zapinam a jako kierowca wymagam tego od innych... Jak ktoś nie chce zapinać to droga wolna... są autobusy i taksówki...
Raz że nie chce mieć nikogo na sumieniu i dwa że nie mam zamiaru płacić za czyjąś niesubordynacje :P
Zresztą w aucie z poduszkami jazda bez pasów to IMHO pewna śmierć...
pzdrAdam
Komentarz
-
ja ostatnio cały autobus pozapinałem w pasy całe 46 lasek jechało w pasach do Krakowa :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Ja jako pasazer z kolega na tylnym siedzeniu, dachowalismy pare lat temu.Bylismy bez pasow. Kumpel polamany,ja rowniez,a 2 Panie na przednich fotelach w pasach z dzwona wyszly praktycznie bez uszczerbku na zdrowiu.
Od tamtego czasu pasy zapinam zawsze.
I z wlasnego doswiadczenia-RADZE ZAPINAC PASY WSZYSTKIM.
Pozdrawiam
Lashlo
Komentarz
-
Marlenko!! Martwi mnie Twoje "prędkość wynosiła tylko 60km/h"!! To mądre wszystko to co piszesz, ale nie doceniać prędkości 60km/h jest bardzo nierozsądnie!Zamieszczone przez marlena-25Zawsze zapięte i takie same wymagania jeżeli chodzi o pasażerów. Córka zawsze w foteliku. Doświadczenie parę lat wstecz. Gdybym nie miała zapiętych pasów to bym prawdopodobnie szybę wybiła głową chociaż prędkość wynosiła tylko 60km/h. A tak to pasy zaciśnięte odbite na ciele przez kilka dni, ale wszyscy w całości bez dodatkowych uszkodzeń.
Wszystkie crash testy prowadzone są przy prędkości 60km/h, a samochody po nich wyglądają tragicznie!! Także proszę do 60km/h z szacuneczkiem!! :!:
Dla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ
Pozdrawiam serdecznie!
Komentarz
-
Tylko w jednym przypadku reaguje: gdy widze dzieci nie pozapinane w pasy. Nie przejezdzam obojetnie. Daje kierowcy do zrozumienia ze jest bezmyslny dupek.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
nie zapionam inie będe zapinał, od wypadku który dzięki temu ze ich nie zapiołem przerzyłem nie zapinam, chyba że będą punktowe to tak, jak najbardziej.
Komentarz
-
Zapinam...zawsze, nawet gdy miejsce do ktorego sie wybieram jest niedaleko, takie juz nawyk mam
Choc wiadomo slyszalam ze dzieki pasom pare osob juz niestety nie jest na tym swiecie, ale tak jak Panowie wspominali sa to pojedyncze przypadki.
Komentarz
-
Nie wiem gdzie się doczytałeś że nie doceniam prędkości 60km/h??????...to że napisałam tylko????Zamieszczone przez ZipYMarlenko!! Martwi mnie Twoje "prędkość wynosiła tylko 60km/h"!! To mądre wszystko to co piszesz, ale nie doceniać prędkości 60km/h jest bardzo nierozsądnie!Zamieszczone przez marlena-25Zawsze zapięte i takie same wymagania jeżeli chodzi o pasażerów. Córka zawsze w foteliku. Doświadczenie parę lat wstecz. Gdybym nie miała zapiętych pasów to bym prawdopodobnie szybę wybiła głową chociaż prędkość wynosiła tylko 60km/h. A tak to pasy zaciśnięte odbite na ciele przez kilka dni, ale wszyscy w całości bez dodatkowych uszkodzeń.
Wszystkie crash testy prowadzone są przy prędkości 60km/h, a samochody po nich wyglądają tragicznie!! Także proszę do 60km/h z szacuneczkiem!! :!:
Dla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ
Pozdrawiam serdecznie!
Komentarz
-
-
No właśnie też tak twierdze, ale żeby od razu....ech...Następnym razem będę pisać jako uświadomienie a nie ignor dla prędkości 60km/h.Zamieszczone przez Paulinamarlena-25, chyba slowo "tylko"pozwolilo koledze ZipY, tak pomyslec
Komentarz
-
Tak jest.. chodziło mi o to "tylko". Zabrzmiało naprawdę kiepsko. Nie chwytam słówek, ale chciałbym, żeby tym, którzy nie mają świadomości co jest grane to co napisałem jak najbardziej się przysłużyło.Zamieszczone przez marlena-25No właśnie też tak twierdze, ale żeby od razu....ech...Następnym razem będę pisać jako uświadomienie a nie ignor dla prędkości 60km/h.Zamieszczone przez Paulinamarlena-25, chyba slowo "tylko"pozwolilo koledze ZipY, tak pomyslec
Ja zawsze twierdzę, że najgorsza nie jest prędkość lub jej przekraczanie!!! Najgorszy jest brak wyobraźni, a ta nie karmiona faktami może w ogóle nie działać lub działać na spaczonych wartościach.
Jak jeżdżę po polskich drogach to samobójców/nieśmiertelnych * naprawdę nie brak.
Także bez urazy kobietki: Marlena, Paulina
RESPECT dla WAS i uświadomienie dla nieuświadomionych.
* niepotrzebne skreślić
Komentarz
-
-
W dużej mierze takie zniszczenia jak prezentujesz zależą też od konstrukcji zerknij sobie : http://www.autokrata.pl/ogien/1564/crash_test_mclarena/Zamieszczone przez ZipYDla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ
co oczywiście nie zwalnia nas z zapinania pasów i zdrowego razsądku.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Robercik dobrze prawiszZamieszczone przez Sigma_74odpuśćmy sobie, każdy ma prawo do swojego zdania
dokładnie...twoje życie... a jak to się mówi... jak sie przewrócisz to się przewrócisz za swoje...Zamieszczone przez Sigma_74ja nie zapinam i tyle
Komentarz
-
fakt!!! tym niemniej najlepiej zaprojektowane nadwozie nie pochłonie takiej energii nie uszkadzając przedziału pasażerskiego przy takich prędkościach.. testy są robione przy 60 i to jest bardzo miarodajne... to, że mclaren zrobi sobie mniej krzywdy... to lepiej w takich sytuacjach mieć czołg, albo wóz pancernyZamieszczone przez loruW dużej mierze takie zniszczenia jak prezentujesz zależą też od konstrukcji zerknij sobie : http://www.autokrata.pl/ogien/1564/crash_test_mclarena/Zamieszczone przez ZipYDla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ
co oczywiście nie zwalnia nas z zapinania pasów i zdrowego razsądku.
mcalren - któż jeździ nim 60??
tak czy inaczej jestem za uświadamianiem typu CO JEŚLI
Pasy z pirotechnicznymi napinaczami na pewno pomogą ale jak auto się poskłada albo dostanie się boczne uderzenie.. to kiepska sprawa... nawet kurtynki - to będzie za mało...
Także popieram rozsądek i świadomość!! Dzieki za wsparcie.
[ Dodano: Nie 04 Lis, 07 18:12 ]
Kciauem dobrzeZamieszczone przez PaulinaA przeciez my wcale urazone nie jestesmy ZipY,
po prostu.
Komentarz
-
-
Nie ma za coZamieszczone przez Sigma_74dzieki za poparcie
i masz rację.
ja zawsze się przewracam za swoje... ale jest to wynikiem tylko i wyłącznie mojej słabości czasami :P
Komentarz
-
Sigma_74, ale jaka afera?Zadnej afery tu nie widze
kazdy mowi to co mysli i chyba o tu tu chodzi.
Komentarz
-
Gdzie afera.. gdzie? Ja chce ja chce!! :szeroki_usmiech
a tak poważnie to nie będe ukrywał ze czasami nie zapnę pasów. Mój błąd i czasami lenistwo. Jednak częściej zapinam i nakazuje zapiąć pasy w moim aucie...
Pasy pozwoliły mi wyjśc bez zadrapania w wypadku więc zapinajcie i Wy.
Komentarz
-
Nie jestem urażona, ale źle odczytałeś to TYLKO a mogłam nie dawać tam tego TYLKO i by było po problemieZamieszczone przez ZipYTak jest.. chodziło mi o to "tylko". Zabrzmiało naprawdę kiepsko. Nie chwytam słówek, ale chciałbym, żeby tym, którzy nie mają świadomości co jest grane to co napisałem jak najbardziej się przysłużyło.Zamieszczone przez marlena-25No właśnie też tak twierdze, ale żeby od razu....ech...Następnym razem będę pisać jako uświadomienie a nie ignor dla prędkości 60km/h.Zamieszczone przez Paulinamarlena-25, chyba slowo "tylko"pozwolilo koledze ZipY, tak pomyslec
Ja zawsze twierdzę, że najgorsza nie jest prędkość lub jej przekraczanie!!! Najgorszy jest brak wyobraźni, a ta nie karmiona faktami może w ogóle nie działać lub działać na spaczonych wartościach.
Jak jeżdżę po polskich drogach to samobójców/nieśmiertelnych * naprawdę nie brak.
Także bez urazy kobietki: Marlena, Paulina
RESPECT dla WAS i uświadomienie dla nieuświadomionych.
* niepotrzebne skreślić
A z pasami jak z przepisami
:szeroki_usmiech
Komentarz
-
Fakt! Tylko "TYLKO" trochę namieszaloZamieszczone przez marlena-25Nie jestem urażona, ale źle odczytałeś to TYLKO a mogłam nie dawać tam tego TYLKO i by było po problemie
A z pasami jak z przepisami
:szeroki_usmiech
Niby slówko a ile sensu
Hihihi
Pozdrawiam!
Komentarz

Komentarz