Czy lubimy zapinać pasy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ziomal
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 5841
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

MisiekWAW, wiesz mój znajomy jest tego samego zdania co ta reporterka , zawsze mówi : aa bo widziałem wypadek i gdyby baba nie miała pasów to by żyła , no dobra ale ile takich przypadków jest 1 /50 ? Dlatego zawsze zapinam (pasy) :diabelski_usmiech
    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• marlena
      RS
      • 2007
      • 1719

Zawsze zapięte i takie same wymagania jeżeli chodzi o pasażerów. Córka zawsze w foteliku. Doświadczenie parę lat wstecz. Gdybym nie miała zapiętych pasów to bym prawdopodobnie szybę wybiła głową chociaż prędkość wynosiła tylko 60km/h. A tak to pasy zaciśnięte odbite na ciele przez kilka dni, ale wszyscy w całości bez dodatkowych uszkodzeń.

Dorosły jak chce to może jechać bez, bo rozum swój ma i powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji , ale ograniczeni są Ci co dzieci wożą bez fotelików czy zapiętych pasów.

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

dołączam się z tym, że nie ważna odległość - czy 10m czy 2000 km, pas się może przydać... Zatem zawsze zapinam pasy :!:
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

Zapinam a jako kierowca wymagam tego od innych... Jak ktoś nie chce zapinać to droga wolna... są autobusy i taksówki...
          Raz że nie chce mieć nikogo na sumieniu i dwa że nie mam zamiaru płacić za czyjąś niesubordynacje :P

Zresztą w aucie z poduszkami jazda bez pasów to IMHO pewna śmierć...
          pzdr
          Adam

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

ja ostatnio cały autobus pozapinałem w pasy całe 46 lasek jechało w pasach do Krakowa :szeroki_usmiech

Komentarz

• Lashlo
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1455

Ja jako pasazer z kolega na tylnym siedzeniu, dachowalismy pare lat temu.Bylismy bez pasow. Kumpel polamany,ja rowniez,a 2 Panie na przednich fotelach w pasach z dzwona wyszly praktycznie bez uszczerbku na zdrowiu.
              Od tamtego czasu pasy zapinam zawsze.
              I z wlasnego doswiadczenia-RADZE ZAPINAC PASY WSZYSTKIM.
              Pozdrawiam
              Lashlo

Komentarz

• ZipY
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 875

Zamieszczone przez marlena-25
                Zawsze zapięte i takie same wymagania jeżeli chodzi o pasażerów. Córka zawsze w foteliku. Doświadczenie parę lat wstecz. Gdybym nie miała zapiętych pasów to bym prawdopodobnie szybę wybiła głową chociaż prędkość wynosiła tylko 60km/h. A tak to pasy zaciśnięte odbite na ciele przez kilka dni, ale wszyscy w całości bez dodatkowych uszkodzeń.
                Marlenko!! Martwi mnie Twoje "prędkość wynosiła tylko 60km/h"!! To mądre wszystko to co piszesz, ale nie doceniać prędkości 60km/h jest bardzo nierozsądnie!

Wszystkie crash testy prowadzone są przy prędkości 60km/h, a samochody po nich wyglądają tragicznie!! Także proszę do 60km/h z szacuneczkiem!! :!:

Dla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ

Pozdrawiam serdecznie!
                http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• bubuDE
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 763
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Tylko w jednym przypadku reaguje: gdy widze dzieci nie pozapinane w pasy. Nie przejezdzam obojetnie. Daje kierowcy do zrozumienia ze jest bezmyslny dupek.
                  PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

nie zapionam inie będe zapinał, od wypadku który dzięki temu ze ich nie zapiołem przerzyłem nie zapinam, chyba że będą punktowe to tak, jak najbardziej.

Komentarz

• Paulina
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 894

Zapinam...zawsze, nawet gdy miejsce do ktorego sie wybieram jest niedaleko, takie juz nawyk mamChoc wiadomo slyszalam ze dzieki pasom pare osob juz niestety nie jest na tym swiecie, ale tak jak Panowie wspominali sa to pojedyncze przypadki.

Komentarz

• marlena
                        RS
                        • 2007
                        • 1719

Zamieszczone przez ZipY
                        Marlenko!! Martwi mnie Twoje "prędkość wynosiła tylko 60km/h"!! To mądre wszystko to co piszesz, ale nie doceniać prędkości 60km/h jest bardzo nierozsądnie!

Wszystkie crash testy prowadzone są przy prędkości 60km/h, a samochody po nich wyglądają tragicznie!! Także proszę do 60km/h z szacuneczkiem!! :!:

Dla unaocznienia o czym mówię zapraszam poczytać i obejrzeć co się dzieje przy 90km/h TUTAJ

Pozdrawiam serdecznie!
                        Nie wiem gdzie się doczytałeś że nie doceniam prędkości 60km/h??????...to że napisałam tylko????

Komentarz

• Paulina
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 894

marlena-25, chyba slowo "tylko"pozwolilo koledze ZipY, tak pomyslec

Komentarz

• marlena
                            RS
                            • 2007
                            • 1719

Zamieszczone przez Paulina
                            No właśnie też tak twierdze, ale żeby od razu....ech...Następnym razem będę pisać jako uświadomienie a nie ignor dla prędkości 60km/h.

Komentarz

• ZipY
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 875

No właśnie też tak twierdze, ale żeby od razu....ech...Następnym razem będę pisać jako uświadomienie a nie ignor dla prędkości 60km/h.
                              Tak jest.. chodziło mi o to "tylko". Zabrzmiało naprawdę kiepsko. Nie chwytam słówek, ale chciałbym, żeby tym, którzy nie mają świadomości co jest grane to co napisałem jak najbardziej się przysłużyło.

Ja zawsze twierdzę, że najgorsza nie jest prędkość lub jej przekraczanie!!! Najgorszy jest brak wyobraźni, a ta nie karmiona faktami może w ogóle nie działać lub działać na spaczonych wartościach.

Jak jeżdżę po polskich drogach to samobójców/nieśmiertelnych * naprawdę nie brak.

Także bez urazy kobietki: Marlena, Paulina RESPECT dla WAS i uświadomienie dla nieuświadomionych.

* niepotrzebne skreślić
                              http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Paulina
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 894

A przeciez my wcale urazone nie jestesmy ZipY,

Komentarz

• loru
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 4286
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ZipY
                                  W dużej mierze takie zniszczenia jak prezentujesz zależą też od konstrukcji zerknij sobie : http://www.autokrata.pl/ogien/1564/crash_test_mclarena/
                                  co oczywiście nie zwalnia nas z zapinania pasów i zdrowego razsądku.
                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

zaś afera, odpuśćmy sobie, każdy ma prawo do swojego zdania.
                                    ja nie zapinam i tyle.

Komentarz

• brandO
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 624

Zamieszczone przez Sigma_74
                                      odpuśćmy sobie, każdy ma prawo do swojego zdania
                                      Robercik dobrze prawisz
                                      ja nie zapinam i tyle
                                      dokładnie...twoje życie... a jak to się mówi... jak sie przewrócisz to się przewrócisz za swoje...
                                      auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                                      Time is up...
                                      Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• ZipY
                                        Elegance
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 875

Zamieszczone przez loru
                                        Zamieszczone przez ZipY
                                        W dużej mierze takie zniszczenia jak prezentujesz zależą też od konstrukcji zerknij sobie : http://www.autokrata.pl/ogien/1564/crash_test_mclarena/
                                        co oczywiście nie zwalnia nas z zapinania pasów i zdrowego razsądku.
                                        fakt!!! tym niemniej najlepiej zaprojektowane nadwozie nie pochłonie takiej energii nie uszkadzając przedziału pasażerskiego przy takich prędkościach.. testy są robione przy 60 i to jest bardzo miarodajne... to, że mclaren zrobi sobie mniej krzywdy... to lepiej w takich sytuacjach mieć czołg, albo wóz pancerny

mcalren - któż jeździ nim 60??

tak czy inaczej jestem za uświadamianiem typu CO JEŚLI Pasy z pirotechnicznymi napinaczami na pewno pomogą ale jak auto się poskłada albo dostanie się boczne uderzenie.. to kiepska sprawa... nawet kurtynki - to będzie za mało...

Także popieram rozsądek i świadomość!! Dzieki za wsparcie.

[ Dodano: Nie 04 Lis, 07 18:12 ]
                                        A przeciez my wcale urazone nie jestesmy ZipY,
                                        Kciauem dobrze po prostu.

Komentarz

brandO, dzieki za poparcie i masz rację.

Komentarz

• brandO
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 624

dzieki za poparcie i masz rację.
                                            Nie ma za co ja zawsze się przewracam za swoje... ale jest to wynikiem tylko i wyłącznie mojej słabości czasami :P
                                            auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                                            Time is up...
                                            Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• Paulina
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 894

Sigma_74, ale jaka afera?Zadnej afery tu nie widzekazdy mowi to co mysli i chyba o tu tu chodzi.

Komentarz

• Andrev3
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 6116

Gdzie afera.. gdzie? Ja chce ja chce!! :szeroki_usmiech

a tak poważnie to nie będe ukrywał ze czasami nie zapnę pasów. Mój błąd i czasami lenistwo. Jednak częściej zapinam i nakazuje zapiąć pasy w moim aucie...

Pasy pozwoliły mi wyjśc bez zadrapania w wypadku więc zapinajcie i Wy.
                                                RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• marlena
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 1719

Zamieszczone przez ZipY
                                                  Tak jest.. chodziło mi o to "tylko". Zabrzmiało naprawdę kiepsko. Nie chwytam słówek, ale chciałbym, żeby tym, którzy nie mają świadomości co jest grane to co napisałem jak najbardziej się przysłużyło.

Ja zawsze twierdzę, że najgorsza nie jest prędkość lub jej przekraczanie!!! Najgorszy jest brak wyobraźni, a ta nie karmiona faktami może w ogóle nie działać lub działać na spaczonych wartościach.

Jak jeżdżę po polskich drogach to samobójców/nieśmiertelnych * naprawdę nie brak.

Także bez urazy kobietki: Marlena, Paulina RESPECT dla WAS i uświadomienie dla nieuświadomionych.

* niepotrzebne skreślić
                                                  Nie jestem urażona, ale źle odczytałeś to TYLKO a mogłam nie dawać tam tego TYLKO i by było po problemie
                                                  A z pasami jak z przepisami :szeroki_usmiech

Komentarz

• ZipY
                                                    Elegance
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 875

Nie jestem urażona, ale źle odczytałeś to TYLKO a mogłam nie dawać tam tego TYLKO i by było po problemie
                                                    A z pasami jak z przepisami :szeroki_usmiech
                                                    Fakt! Tylko "TYLKO" trochę namieszalo

Niby slówko a ile sensu

Hihihi

Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...